ALBLASSERDAM – Van de 15.229 kiesgerechtigde Alblasserdammers, heeft ongeveer de helft een stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezing. Er is nog ongeveer één uur (tot 21.00 uur) de tijd om te stemmen bij één van de elf stemlokalen in Alblasserdam. Op basis van de uitslag van de verkiezing, wordt de samenstelling van de Alblasserdamse gemeenteraad voor de komende vier jaar bepaald. De partijen die lokaal meedoen zijn de SGP, het CDA, de PvdA, de VVD, de D66 en de ChristenUnie.

Kiesgerechtigde Alblasserdammers mogen tot 21.00 uur stemmen. Dit kan op elf locaties in het dorp. Stemmen kan bij het gemeentehuis aan het Cortgene, de openbare bibliotheek aan de Ieplaan, gebouw De Poort aan de Randweg, Woonzorgcentrum De Waard in de Alblashof, sportcentrum Blokweer aan de Sportlaan, school De Twijn aan de Pieter de Hoochplaats, de ds. Joannes Beukelmanschool aan de Weversstraat, het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Zeelt, het Maasplein aan de Maasstraat, school Het Kompas aan het Scheepsbouwplein en bij de kantine op Sportpark Molenzicht aan de Groen van Prinstererstraat.

De verkiezingsuitslag wordt aan het einde van de avond verwacht. Zodra de uitslag bekend is, wordt deze gepubliceerd op Alblasserdamsnieuws.nl.