ALBLASSERDAM – Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam organiseert op zaterdag 24 maart 2018 het jaarlijkse lenteconcert in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 5,00 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen beneden de twaalf jaar. Tijdens dit concert zullen het fanfare orkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab en de Melody Percussion Band (MPB) onder leiding van Theo Vet optreden. Kaarten worden verkocht aan de zaal. Het concert wordt gehouden in zaal ‘Royaal’.

Programma
De fanfare brengt onder leiding van dirigent Jurgen Nap een afwisselend programma waarin naast klassiek repertoire zoals Donec Iterum Conveniant van Anton Weeren ook ruimte is voor muziek uit de musical “The woman in White” van Andrew Lloyd Webber. Purcell variations van Kenneth Downie maken de muzikale uitvoering die zich kenmerkt door verschillende muziekstijlen compleet.

Melody Percussion Band
Een geheel andere sound kan het publiek horen van de Melody Percussion Band. Dit onderdeel van de vereniging bestaat uit bespelers van een groot scala aan melodische en ongestemde slagwerkinstrumenten. Zij bespelen hun indrukwekkend instrumentarium onder leiding van dirigent Theo Vet.

Youth in concert
De opleidingsorkesten van de vereniging treden ’s middags op tijdens hun eigen “youth in concert”. Dit concert start om 14.30 uur in Landvast en is vrij toegankelijk. Tijdens youth in concert spelen de leerlingen individueel en in gezamenlijk verband in opleidingsorkest Solide onder leiding van Ivo Kouwenhoven of in SoliD onder leiding van Bert Slingerland.