ALBLASSERDAM – Kinderen van basisschool De Wegwijzer uit Nieuw-Lekkerland en politici uit Alblasserdam hebben onlangs een bezoek gebracht aan de moskee in Alblasserdam. De kinderen kregen uitleg over de islam. Orhan Yilmaz, voorzitter van de islamitische Stichting Yunus Emre moskee in Alblasserdam vindt het een goed initiatief dat basisscholen een bezoek brengen aan de moskee. “Op deze manier kunnen we begrip kweken.” Dat is er volgens Yilmaz niet altijd want: “Onbekend maakt onbemind”. Andere scholen die ook graag langs willen komen bij de moskee zijn van harte welkom.

Verder werd er een politiek gehouden de islamitische Stichting Yunus Emre moskee in Alblasserdam. Politici van diverse politieke partijen gingen in gesprek met elkaar en met de bezoekers. Onderwerpen die ter sprake kwamen waren onder meer gescheiden afval, buitenruimte, huurhuizen en de vernieuwde kruising bij de Vinkenpolderweg / Oude Torenweg.

Als bedankje kregen de vertegenwoordigers van de aanwezige politieke partijen en de wethouder als bedankje het boek ‘400 jaar betrekkingen Turkije-Nederland’. “Die betrekkingen moeten goed blijven. Ik hoop dat ook landelijk de draad weer wordt opgepakt,” aldus Orhan Yilmaz.