ALBLASSERDAM – De technische storing aan de ondergrondse restafvalcontainers in Alblasserdam is grotendeels verholpen. Dat meldt HVC dinsdag 20 maart 2018. Testen wijzen uit dat zo’n 75 procent van de ondergrondse containers weer beschikbaar is. De technische dienst van HVC loopt de overige containers dinsdag na. Het afvalverwerkingsbedrijf is er afgelopen nacht en ook dinsdag druk mee bezig om het probleem zo snel mogelijk volledig te verhelpen.

Maandag bleek dat de containers pasjes niet meer herkenden waardoor de klep van de containers niet open ging. De storing werd veroorzaakt door een softwareprobleem. Dit is inmiddels zo goed als verholpen.

HVC riep inwoners maandag op hun afval nog niet weg te brengen om te voorkomen dat er vuilniszakken naast de containers gezet zouden worden. Er is dinsdag een team ingezet om alle afval dat toch is neergezet zo snel mogelijk weg te halen. Daarnaast worden ook de containers geleegd.

Mocht u toch nog problemen ervaren met een container, neemt u dan contact op met de klantenservice van HVC via het (gratis) telefoonnummer 0800 – 0700 (op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur), e-mail klantenservice@hvcgroep.nl of chat via de website