ALBLASSERDAM – In de omgeving van de Van Hogendorpweg in Alblasserdam worden de hoofdwaterleidingen vervangen in opdracht van drinkwaterbedrijf Oasen. Aannemersbedrijf Van Vulpen is hiermee naar verwachting tot in mei bezig. Begin vorig jaar ontstond er een grote waterlekkage in de Van Hogendorpweg, na het springen van een hoofdwaterleiding. Mede naar aanleiding van die lekkage worden de andere leidingen vernieuwd.

Autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden ongehinderd doorrijden, maar fietsers en voetgangers ondervinden wel wat overlast. Er zijn twee momenten waarop het water tijdelijk afgesloten moet worden. De bewoners die dit treft worden of zijn hierover geïnformeerd.

Uit voorzorg adviseert Oasen om na afloop van de werkzaamheden het kraanwater voor consumptie eerst drie minuten te koken. Dat advies gaat in vanaf het moment dat er weer water uit de kraan komt, na een afsluiting. Het advies geldt vier volledige dagen na dat moment, omdat er tijdens de werkzaamheden vuil van buitenaf in de leiding terecht kan komen.