ALBLASSERDAM – Zes politieke partijen gaan op 21 maart 2018 in Alblasserdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Afgelopen zaterdag presenteerden de partijen zich tussen 10.00 en 13.00 uur in de bibliotheek. De standpunten werden verduidelijkt en de programmapunten werden kenbaar gemaakt. Verder liet Marko Stout van D66 zijn uitvinding zien om het Lammetjeswiel toegankelijk te maken voor mensen in een rolstoel (later volgt daar een uitgebreider artikel over). Het CDA maakte met diverse kandidaten een rondrit door het dorp op een trekker. Het voertuig werd toepasselijk de ‘stemmentrekker’ genoemd.

Lijsttrekkersdebat
De lijsttrekkers van de 6 politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Alblasserdam gaan donderdagavond 15 maart 2018 met elkaar in debat in Landvast. De avond begint om 19.30 uur. Het debat duurt tot ongeveer 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom om het debat bij te wonen, de toegang is gratis.

Verkiezingsmarkt
Zaterdag vindt in het Makado de ‘verkiezingsmarkt’ plaats. Ook dan zullen alle partijen aanwezig zijn om in gesprek te gaan met Alblasserdammers.

Verkiezingen
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Alle kiesgerechtigden kunnen die dag stemmen op een politieke partij die actief is in de lokale politiek. Omdat sinds vorig jaar de grens van 20.000 Alblasserdammers is gepasseerd, is er bij de komende verkiezen plaats voor twee extra gemeenteraadsleden in de Alblasserdamse politiek. Na de verkiezingen zal de gemeenteraad van het Damdorp bestaan uit negentien raadsleden in plaats van zeventien. In het totaal doen zes partijen mee aan de verkiezingen. Dit zijn de SGP, de VVD, de D66, de PvdA, het CDA en de ChristenUnie.

De verkiezingsprogramma’s van de Alblasserdamse partijen die meedoen met de verkiezingen zijn hieronder te vinden.

Verkiezingsprogramma D66
Verkiezingsprogramma SGP
Verkiezingsprogramma PvdA
Verkiezingsprogramma CDA
Verkiezingsprogramma ChristenUnie
Verkiezingsprogramma VVD