ALBLASSERDAM – Teus Stam, lijsttrekker van de ChristenUnie in Alblasserdam, daagt DAMdorpers uit voor een partijtje simultaan dammen. Tijdens de politieke markt in het Makado op zaterdag 17 maart 2018 wil Stam graag de confrontatie aangaan met zijn dorpsgenoten. Ook Carla Dik, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie komt aan zet. Zij bezoekt Alblasserdam op 17 maart tijdens de Drechtstedentour van ChristenUnie Kamerleden.

In het persbericht van de CU is te lezen: “De ChristenUnie nodigt AlblasserDAMmers jong en oud uit, de uitdaging aan te nemen en (een deel van) de simultaan mee te spelen. Als er één schaap over de DAM is…”

Teus Stam, lid van damvereniging De Kroonschijf, is actief wedstrijddammer. In december 2014 was hij één van de 32 tegenstanders van Ton Sijbrands. Sijbrands, die talloze simultaanwedstrijden heeft gedamd, met wel 30-50 partijen waarvan hij vaak meer dan 90% won, is de houder van het wereldrecord blindsimultaandammen.