ALBLASSERDAM – Vrijdagavond 9 maart 2018 is het vrijwilligersevenement dat deze week in Alblasserdam werd gehouden, afgesloten met een diner in cultureel centrum Landvast. De vrijwilligers werden bediend door de burgemeester, de wethouders en de (jeugd) gemeenteraadsleden van het Damdorp. Zo spraken zij hun waardering uit voor alle vrijwilligers die in Alblasserdam actief zijn. Een karikaturist liep rond om mensen op een bierviltje na te tekenen.

Prijzen
Aan het einde van de dineravond in Landvast werden diverse prijzen uitgereikt. Vrijwilligersorganisaties konden hun vrijwilligers en organisaties aanmelden voor de Waarderingsprijs van 750 euro, de Vrijwilliger van het jaar en de Vrijwilliger van de toekomst.

Genomineerden
Uit de genomineerden heeft de jury dit jaar drie kandidaten gekozen die op de avond zelf een presentatie gaven. De aanwezigen kozen uiteindelijk de winnaar. De genomineerden voor dit jaar waren: Het Troostdekentje Zuid Holland Zuid, Scouting Alblasserdam en Brusjesmiddag. Vrijwilligersorganisaties konden ook personen voordragen voor de prijs Vrijwilliger van het jaar en Vrijwilliger van de toekomst. De jury bepaalde wie Vrijwilliger van Jaar 2018 en Vrijwilliger van de Toekomst werd.

Winnaars
De winnaar van de waarderingsprijs is met 51 stemmen Scouting Alblasserdam geworden. Brusjesmiddag werd met 43 stemmen tweede en Het Troostdekentje werd met 39 stemmen derde.

Vrijwilligers
Mariëlle Schut van De Bonte Molen werd benoemd tot Vrijwilliger van het jaar 2018. Zij was helaas door de griep ‘geveld’; haar prijs werd in ontvangst genomen door Marjolein Lafeber. Jeanette Groenendijk mag zich Vrijwilliger van de Toekomst noemen.

Oeuvreprijzen
Verder waren er oeuvreprijzen voor twee Alblasserdamse clubs. Deze prijzen werden voorgedragen door het college van Burgemeester en Wethouders voor twee verenigingen die iets speciaals in Alblasserdam hebben gedaan. De winnaars waren Voetbalvereniging Alblasserdam en Badmintonclub Alblasserdam. Zij ontvingen een cheque ter waarde van 250 euro.

Workshops
Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 maart waren er diverse workshops en activiteiten door het hele dorp, speciaal voor vrijwilligers. De organisatie van de week was in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.