ALBLASSERDAM – Koos Kik uit Oud-Alblas heeft met zijn deelname aan de poll van ChristenUnie Alblasserdam afgelopen week een slagroomtaart gewonnen. Koos, die zelf regelmatig te maken heeft met verkeersopstopping bij de kruising Vinkenpolderweg/Edisonweg, deed in de afgelopen periode mee aan de poll op de site van de ChristenUnie.

De poll over de verkeerssituatie Vinkenpolderweg / Edisonweg leverde meer dan 140 reacties op.  Ruim zestig procent van de deelnemers vindt dat de ‘4e poot’ van de Wensveenrotonde gebruikt moet kunnen worden door verkeer naar Souburgh en Oud-Alblas. Zeventien procent vindt dat er meer werk gemaakt moet worden van een derde ontsluiting.

Op zaterdag 10 februari hield de ChristenUnie een actie op de Vinkenpolderweg om aandacht te vragen voor de verkeersdrukte op deze weg. Onder het motto “In verweer tegen sluipverkeer” werd aan bestuurders een kaartje uitgereikt met een verwijzing naar de poll op de site van de ChristenUnie en werd een slagboom bediend om auto’s te laten passeren.

Nadat de poll was gesloten werd door loting Koos Kik uit Oud-Alblas als winnaar aangewezen.