ALBLASSERDAM – De koffieochtend voor ouders ‘Koffie met Koters’ in Alblasserdam bestaat deze maand één jaar. Woensdagmorgen 7 maart kwam wethouder Dorien Zandvliet bij Koffie met Koters op bezoek en bracht ze haar felicitatie over. De wethouder hoorde de enthousiaste verhalen aan van de (groot)ouders en de vrijwilligers. Ook sprak ze nog even kort met de twee initiatiefnemers, Jeugdgezondheidszorg van Rivas en het Algemeen Maatschappelijk Werk van Vivenz.

Deze initiatiefnemers spreken hun waardering uit voor de inzet van de burgers in Alblasserdam, die dit project zo succesvol maken.

Het project is 8 maart 2017 gestart en draait nu één jaar. Elke woensdagochtend is er tijd voor een kopje koffie voor de ouders. Samen met de kinderen wordt er regelmatig een leuke activiteit georganiseerd of wordt een workshop gehouden voor ouders. Denk daarbij aan knutselen met herfstbladeren en voorlichting over tandverzorging bij kinderen door een mondhygiëniste.

De locatie voor Koffie met Koters is sinds kort verhuisd naar Zeelt 2, in een ruimte van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG gebouw).

“De kinderen vinden het steeds weer leuk om elkaar te zien. Ze spelen met elkaar, terwijl wij genieten van een kop thee of koffie”, zegt Tina, één van de ouders die de koffieochtenden bezoekt. “Ook het speelpleintje met glijbaan en schommels voor het gebouw is fijn. Als het maar even mooi weer is, kunnen we naar buiten.”

Iedereen is welkom en (groot)ouders en koters kunnen gewoon binnenlopen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Géanne Kwakernaak via [email protected], 06 27 20 91 82.