ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft weer een nieuwe fototentoonstelling samengesteld. De foto’s kunnen vanaf vrijdag 16 maart 2018 worden bekeken in bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam.

De nieuwe foto-expositie heeft als onderwerp ‘Zwemgelegenheden in Alblasserdam toen en nu’. Er worden foto’s getoond van de Bad- en Zweminrichting aan de Ruigenhil, Zwembad Lammetjeswiel, Zwembad Blokweer oud en nieuw en recreatiegebied Lammetjeswiel. Daarnaast zijn er foto’s te zien van de Alblasserdamse Reddingsbrigade, de ‘kroostocht’ van Oud-Alblas naar Alblasserdam en de Nieuwjaarsduik.

De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op 16 maart om 15.00 uur in de bibliotheek door Ria Spek. Zij geeft al vanaf 1971 zwemles in Alblasserdam. De expositie is daar tot eind juni 2018 te zien.