ALBLASSERDAM – Een 50-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is door de meervoudige kamer van de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het verduisteren van 86.568,68 euro bij het bedrijf Snelle Vliet in Alblasserdam en 132.000 euro bij Worldhotel Wings in Rotterdam.

P. B. uit Hendrik-Ido-Ambacht bekende tijdens de rechtszitting beide verduisteringen. De man vertelde dat hij de bedragen naar zijn eigen bankrekening overmaakte. Het geld werd vervolgens gebruikt om te gokken.

In 2015 en 2016 werkte B. als medewerker financiële administratie / hoofdadministratie bij Wordhotel Wings. Daar wist de Ambachter 132.000 euro te verduisteren. Hij werd echter betrapt en ontslagen. Vervolgens werd de man in hetzelfde jaar nog aangenomen bij Snelle Vliet in Alblasserdam aangenomen al boekhouder. Daar haalde hij in vijf maanden tijd ruim 86 duizend euro weg.

“Snelle Vliet heeft door toedoen van verdachte op de rand van een faillissement gestaan. De verduistering had grote gevolgen voor het personeel. Door de gokverslaving kwam verdachte in financiële problemen. Hij heeft zijn functie misbruikt en keer op keer het vertrouwen van zijn collega’s beschaamd door het geld stelselmatig en geraffineerd te verduisteren. B. heeft alleen oog gehad voor eigen financieel gewin,” vertelde de rechter.

De rechter veroordeelde B. tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet de man zich regelmatig melden bij de reclassering en moet hij een ambulante behandeling voor zijn gokverslaving ondergaan.

De schadevergoeding van 116.000 euro die Snelle Vliet had gevraagd, werd niet ontvankelijk verklaard. “De behandeling hiervan zou een onevenredige belasting op dit proces opleveren. Het exacte schadebedrag kan niet eenvoudig worden vastgesteld,” motiveerde de rechter.  Het bedrijf heeft nog wel de mogelijkheid om via de civiele rechter aanspraak te maken op (een deel van) het gevraagde bedrag.

Deel dit bericht via...