KINDERDIJK – De afgelopen jaren is er door het Alblasserdamse bedrijf Visser Media & Design hard gewerkt aan een unieke film over voetbalvereniging De Zwerver uit Kinderdijk. In deze film komen onder meer het roemruchte verleden, de unieke ligging van het sportpark, de belangrijke rol van de vrijwilligers en het Zwerver-gevoel aan bod. Binnenkort staat de officiële première gepland in de kantine op sportpark De Schans.

Liefhebbers van amateurvoetbal zullen de film met veel enthousiasme ontvangen. De 45 minuten durende film geeft een bijzonder inkijkje in het verenigingsleven waarbij alle facetten van de club aan bod zullen komen. De film, met als titel: ‘v.v. De Zwerver – Een dijk van een vereniging’, is een initiatief van Patrick Visser en Jort van Meerkerk, beiden spelend voor De Zwerver en werkzaam bij het mediabedrijf.

Zwerver-gevoel
Patrick: “Samen met Jort liep ik al een tijdje rond met het idee om een film te maken over onze bijzondere vereniging. De afgelopen jaren hebben wij geregeld opnames gemaakt tijdens wedstrijden, trainingen en bijvoorbeeld tijdens de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Daarnaast hebben we veel mensen geïnterviewd die op de een of andere manier verbonden zijn aan de club. Dat leverde prachtige anekdotes op met soms veel emotie. We hebben geprobeerd om het Zwerver-gevoel op beeld vast te leggen, en wij denken dat dit gelukt is.”

Uniek
Arjan van Gemeren, voorzitter van de club vult aan: “Wij hebben als bestuur de voorpremière van de film mogen zien. De film is een uniek stuk werk, dat het Zwerver-gevoel met passie weergeeft. We zijn als club trots op deze film en zijn Patrick en Jort dankbaar voor dit mooie resultaat”.

Première
Op vrijdag 13 april is er een (besloten) première voor genodigden. Op zaterdag 14 april is de grote première van de film, die wordt afgesloten met een feestavond. De inloop start die avond om 19:45 uur, waarna de film om 20:30 uur gestart wordt. Belangstellenden kunnen zich kosteloos aanmelden via de Facebookpagina van v.v. De Zwerver.