ALBLASSERDAM – Cor de Haan en Alida De Haan – Hollander uit Alblasserdam vieren deze week hun 12,5-jarig schrikkelhuwelijk. Vijftig jaar geleden gaven de twee elkaar op 29 februari het jawoord. “En omdat die datum maar eens in de vier jaar voorkomt, hoeve we niet vaak te trakteren,” grapte meneer De Haan. Burgemeester Jaap Paans ging donderdag 1 maart bij het echtpaar op felicitatiebezoek.

Cor (72) en Alida (71) leerden elkaar kennen tijdens danslessen in Alblasserdam. “We hebben veel gedanst. Cor kan dat zo ontzettend goed,” vertelde mevrouw De Haan.

Meneer heeft jarenlang een garagebedrijf en bergingsbedrijf in Zwijndrecht gehad. Het echtpaar kwam zeventien jaar geleden in Alblasserdam langs het Kortland wonen en woont daar nog steeds naar volle tevredenheid.

Cor en Alida hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen. Het huwelijksjubileum wordt binnenkort met familie, vrienden en buren gevierd.