ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse ijsbaan aan het Kortland gaat donderdagochtend 1 maart 2018 vanaf 11.00 uur open voor publiek. Driekwart van de baan is bruikbaar om te schaatsen, zo laat de club donderdag weten. Het andere deel is nog niet schaatsgeschikt en wordt daarom afgezet. De entree tot de veldijsbaan bedraagt voor volwassenen twee euro. Voor kinderen tot 16 jaar oud is de prijs één euro. Voor leden is de toegang gratis. De ijsclub verzoekt bezoekers om zoveel mogelijk met de fiets te komen, omdat er voor auto’s niet veel plaats is. 

Kortebaanwedstrijden
Vrijdag 2 maart worden er om 11 uur kortebaanwedstrijden op de ijsbaan gehouden voor basisschoolkinderen en jeugd tot 16 jaar oud. Deelname is gratis. Opgeven voor de wedstrijd kan vandaag bij de ijsclub. Ook is er vrijdag, net voor de start, nog gelegenheid om in te schrijven.Voor de kortebaanwedstrijden zal een deel van het ijs worden afgezet; de rest van de baan blijft voor het overige publiek gewoon in gebruik.

Lid worden
Tot slot is het donderdag en vrijdag mogelijk om direct lid te worden van de club. Het is mogelijk om een gezin in te schrijven voor 8,50 euro. Vader, moeder en kind(eren) hebben voor deze prijs een heel jaar lang toegang tot de baan, indien deze is geopend.

Foto: IJsclub Alblasserdam / archief 2017.