ALBLASSERDAM – Op woensdag 28 februari 2018 vindT het officiële startschot plaats voor de bouw van het project ‘De Nieuwe Plantagewerf’ op het voormalige Bochanenterrein in Alblasserdam. Op dit terrein komen supermarkt Dirk en een aantal dagwinkels met daarboven 25 appartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor de bezoekers van de winkels en voor de toekomstige bewoners van de appartementen.

Wethouder Arjan Kraijo geeft om 15:30 uur, samen met Jan van Houwelingen (Voormalig Algemeen Directeur BM Projectontwikkeling/BM Bouw) en initiatiefnemer Jan Bouter (Bogor Projectontwikkeling) het officiële startschot in aanwezigheid van alle kopers, projectpartijen, omwonenden en overige belanghebbende bij het project.

Wethouder Arjan Kraijo is zeer verheugd met de bouwactiviteiten: “Met het project ‘De nieuwe Plantagewerf’ knappen we weer een stukje van het centrum van Alblasserdam op. In 2016 hebben we met elkaar een centrumvisie vastgesteld met verschillende ontwikkellocaties in het centrumhart en de directe omgeving, waaronder het Raadhuisplein en Bos Rijkee. Ook de nieuwbouw op dit voormalige Bochanenterrein maakt daar deel van uit. Het project draagt bij aan onze ambitie om het centrum van Alblasserdam binnen tien jaar dé ontmoetingsplek van het dorp te maken waar functies logisch met elkaar verbonden zijn en waar inwoners, ondernemers en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.”