NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland heeft zaterdagochtend 24 februari 2018, in samenwerking met de dierenambulance, een vastgevroren zwaan met een gebroken vleugel geholpen. Het dier zat vast in een bevroren sloot langs de Tiendweg en werd opgemerkt door een passant die rond 10.00 uur de brandweer belde. Het oppervlaktereddingsteam van de brandweer kreeg de vogel los uit het ijs, maar moest vervolgens wachten op de dierenambulance, omdat de zwaan ook nog een gebroken vleugel bleek te hebben.

Rond 11.45 uur kwam de dierenambulance ter plaatse. Niet veel later kon de zwaan met een schepnet worden gevangen. Het dier is met de ambulance naar Stichting Vogelklas Karel Schot in Rotterdam gebracht.

Daar werd aan het begin van de middag besloten om de zwaan, die een open botbreuk had, in te laten slapen.

Een medewerker van het opvangcentrum benadrukt dat de actie van de hulpverleners zeker niet voor niets is geweest: “Uiteindelijk hebben zij dit beestje echt een dienst bewezen, omdat het anders een hele langzame, nare dood had geworden.”

Tekst, foto’s, filmpje: Peter Stam.