OUD-ALBLAS – Een 23-jarige automobilist uit Kinderdijk is deze week door de Rotterdamse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 650 euro voor het rijden onder invloed van alcohol. De twintiger reed op 4 maart 2017 met zijn auto in een sloot langs de Zijdeweg, ter hoogte van de Heiweg tussen Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas. De bestuurder raakte niet gewond, maar bleek wel zeven keer meer alcohol te hebben gedronken dan voor hem, als beginnend bestuurder, was toegestaan.

De man blies 610 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl voor hem een maximum gold van 88 microgram.

De rechter legde de man een geldboete op. Daarnaast kreeg de Kinderdijker een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vier maanden. Dit houdt in dat als de man in de komende twee jaar opnieuw de fout in gaat, hij in ieder geval vier maanden zijn rijbewijs kwijt is. Als de 23-jarige zich de komende twee jaar gewoon aan de wet houdt, merkt hij niets van dit deel van de straf.

Er is twee weken de tijd voor hoger beroep.