ALBLASSERDAM – Woensdag 14 februari 2018 werden de jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen gezwommen in zwembad Blokweer in Alblasserdam. Naast de vele individuele prijzen is basisschool De Twijn de winnaar geworden van het scholenklassement. Het Kompas werd tweede en ’t Nokkenwiel werd derde. Deze drie scholen mogen met een schoolteam deelnemen aan de regionale schoolzwemkampioenschappen.

Ook deze vierde editie werd weer georganiseerd door ZPC Wiekslag. Bijna honderd kinderen van de basisscholen in Alblasserdam hadden zich ingeschreven voor het sportevenement.

Er werd gestart met een gezamenlijke warming-up rondom het bad waarna alle kinderen klaar waren om twee individuele afstanden te zwemmen: een estafette en een ludieke estafette.

“Er werd hard gezwommen en de kinderen werden aangemoedigd door hun schoolgenoten en het publiek op de tribune. De sfeer zat er goed in. Omdat het Valentijnsdag was stonden de schoolzwemkampioenschappen ook in het teken van dit thema. Tijdens de Valentijnsloterij waren dan ook veel liefdevolle prijzen te winnen door de kinderen,” blikt de organisatie terug.

Alle kinderen ontvingen na de prijsuitreiking een leuke herinnering en een goodybag.

Foto’s: Huizer Fotografie.

Deel dit bericht via...