NIEUW-LEKKERLAND – Na meer dan veertig jaar actief te zijn geweest bij de brandweer, gaat Nieuw-Lekkerlander Jan Huisman in maart 2018 met vervroegd pensioen. Woensdagavond 14 februari 2018 werd door brandweer Nieuw-Lekkerland een klein voorschot op het naderend afscheid genomen met een flinke oefening in het oude pand van Multimate aan de Planetenlaan. Jan Huisman was ruim dertig jaar actief in Nieuw-Lekkerland. Eerst twintig jaar als vrijwilliger en later nog 12,5 jaar als postcommandant.

Momenteel is Huisman operationeel manager bij de brandweer in Papendrecht. Daarnaast is hij al achttien jaar actief in de regio als officier van dienst bij de brandweer.

Oudgedienden
Als verrassing hadden de vrijwilligers van brandweer Nieuw-Lekkerland een aantal oud-collega’s van de heer Huisman uitgenodigd voor de oefening. Tijdens de oefening kwam Huisman deze mannen tegen als figuranten. Later op de avond kwamen nog meer oudgedienden naar de kazerne aan de Planetenlaan.

Oefening
Bij de oefening in het oude Multimate-pand, waarbij rookmachines gebruik werden, werd gedaan of een auto in het pand in brand stond. Er waren twee vermisten en er was een doorslag van het vuur naar een andere ruimte.  De Lekkerlandse vrijwilligers werden vanaf de kazerne opgeroepen en ook officier van dienst Huisman werd gealarmeerd. Huisman het vuur na aan de schenen gelegd. Zo moest hij een oplossing voor diverse complexe problemen verzinnen. Intussen moest hij ook overleg voeren met de politie en de Officier van Dienst Bevolkingszorg. Tussendoor werd hij door de pers bestookt met vragen.

Genoten
Na afloop liet Jan Huisman weten ontzettend genoten te hebben. Over zijn aankomende vertrek vertelde de Nieuw-Lekkerlander: “Ik ga dit werk waanzinnig missen, want het is een onwijs leuk vak. Ik geniet er nog steeds van.”

Afscheid
Op 22 maart 2018 vindt het officiële afscheid van Jan Huisman plaats.

Jan Huisman in gesprek met de politie.