KINDERDIJK – Vanuit Kinderdijk zijn afgelopen week meerdere meldingen binnen gekomen over een oplichter. Een man bood bij verschillende mensen aggregaten en gereedschap aan. Bij de kerk in het molendorp werd de man uiteindelijk weggestuurd, omdat zijn verhaal niet werd vertrouwd. Bij een ouder echtpaar verderop in Kinderdijk had de man wel ‘beet’.

De oplichter reed in een donkerkleurige bestelwagen over de dijk. Op de Molenstraat riep hij een 81-jarige fietsende Kinderdijker bij zijn voornaam aan en bood hem spullen aan. De Kinderdijker, die onderweg was naar de dokter, zei dat hij even geen tijd had en dat de man maar even bij zijn vrouw langs moest gaan om het te regelen.

Eenmaal aangekomen bij de vrouw van de Kinderdijker zei de oplichter dat hij een koffer vol gereedschap had voor de zoon van het echtpaar. Er moest nog wel even betaald en getekend worden. Mevrouw vertelde geen geld in huis te hebben. De man bood een lift aan naar een geldautomaat in Alblasserdam. Mevrouw stapte bij de man in zijn voertuig en werd naar het geldautomaat bij het Makado in Alblasserdam gereden. Daar werd 350 euro gepind. “De btw moet ook nog betaald worden, maar dat verreken ik wel met uw zoon,” vertelde de oplichter.

Mevrouw werd weer thuis afgezet, betaalde 350 euro, tekende de bon en ontving een koffer met allerlei gereedschap van dubieuze kwaliteit.

“Ik voel me zo’n sufferd. Hoe heb ik dit kunnen doen?,” vertelt mevrouw nadat blijkt dat haar zoon helemaal niets heeft besteld en dat ze dus is opgelicht. “En ik vind mezelf ook dom. Ik had die man nooit naar mijn vrouw moeten sturen,” vertelt de 81-jarige Kinderdijker.

Op een foto, die verderop langs de dijk is gemaakt, is de bestelauto van de man te zien.  (zie foto) Het opgelichte echtpaar omschrijft meneer als een keurige man die qua huiskleur ‘zo van de Malediven’ zou kunnen komen. Meneer uit Kinderdijk: “Hij zei dat hij William heette en dat hij weer snel er vandoor moest omdat hij naar Londen ging. Hij wist opvallend veel over ons.”

Vanuit Nieuw-Lekkerland is inmiddels ook gemeld dat de man daar afgelopen week gezien zou zijn in zijn bestelwagen.

Bent u in de afgelopen week ook opgelicht? Of weet u wie de betreffende man is? Bel dan de politie op het nummer 0900-8844.

Het busje waar de ‘verkoper’ mee door Kinderdijk reed. De geblurde vrouw op de bijrijdersstoel stapte te goeder trouw bij meneer in om geld te pinnen in Alblasserdam.