ALBLASSERDAM –  ChristenUnie Alblasserdam heeft zaterdagmiddag 9 februari 2018 op de Vinkenpolderweg aandacht gevraagd voor het drukke verkeer op deze landelijke weg. Met een slagboom langs de kant van de weg werd aandacht van passanten getrokken. De verkeersdeelnemers werden uitgenodigd mee te doen aan een enquête die op de site van de politieke partij ingevuld kan worden. “De slagboom was uiteraard omhoog als er verkeer aankwam,” meldt de CU.

In een persbericht laat de ChristenUnie weten: “De ChristenUnie is benieuwd naar de mening van de inwoners van Alblasserdam. We zijn benieuwd of zij bijvoorbeeld de Vinkenpolderweg afgesloten willen zien tijdens de spits om sluipverkeer tegen te gaan. Ook is de partij benieuwd naar hoe men denkt over de ‘4e poot’ van de Wensveenrotonde en de aangekondigde aanpassingen.”

De poll van de CU is te vinden op www.alblasserdam.christenunie.nl. Onder de deelnemers wordt een taart verloot. De stelling op de site luidt: “Sluipverkeer via Edisonweg / Vinkenpolderweg moet worden tegen gegaan.” De vier antwoorden die gegeven kunnen worden zijn 1. Ja, de Vinkenpolderweg moet tijdens de spits worden afgesloten. 2. Ja, de ‘4e poot’ van de Wensveenrotonde moet gebruikt kunnen worden voor verkeer naar Souburgh en Oud-Alblas. 3. Ja, door werk te maken van een derde ontsluiting. 4. Nee, de laatste plannen voor een 30 km weg en toegang naar het sportpark via de rotonde zijn al voldoende.