ALBLASSERDAM – VVD Alblasserdam heeft deze week haar verkiezingsprogramma gepresenteerd tijdens een ledenbijeenkomst in restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam. Het programma werd gepresenteerd door lijsttrekker Herman Verweij, Stavros Barzas, Arjan Dekker en Catharina Leeuwis; de nummers 1, 2, 3 en 4 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvinden op 21 maart van dit jaar. Lijsttrekker Verweij benoemde tijdens de bijeenkomst de speerpunten uit het programma.

De partij meldt in een bericht:

De VVD kiest voor:

  • Een zichtbare verbetering van de buitenruimte en een aantrekkelijke
  • Een goede bereikbaarheid, verkeersveiligheid en ontsluiting van Alblasserdam.
  • Levendigheid in het dorp. Een gevarieerd uitgaansleven, een bloeiend verenigingsleven en activiteiten voor jong en oud zijn van belang
  • Stimuleren van duurzaamheid in plaats van straffen door het heffen van belastingen.
  • Ondernemers binnen de kaders van de Winkelsluitingswet de mogelijkheid geven hun deuren op zondag te openen. In ieder geval moeten horeca, sportfaciliteiten, Landvast en soortgelijke voorzieningen open kunnen zijn en
  • Onderzoeken of door sluitingstijden van de horeca te variëren overlast  beperkt kan worden.

Kortom: de VVD Alblasserdam kiest voor Doen!

Het verkiezingsprogramma van de VVD is hier te downloaden. Meer informatie is te vinden op de website van de VVD.

Verkiezingen
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Alle kiesgerechtigden kunnen die dag stemmen op een politieke partij die actief is in de lokale politiek. Omdat sinds vorig jaar de grens van 20.000 Alblasserdammers is gepasseerd, is er bij de komende verkiezen plaats voor twee extra gemeenteraadsleden in de Alblasserdamse politiek. Na de verkiezingen zal de gemeenteraad van het Damdorp bestaan uit negentien raadsleden in plaats van zeventien. In het totaal doen zes partijen mee aan de verkiezingen. Dit zijn de SGP, de VVD, de D66, de PvdA, het CDA en de ChristenUnie.

Inmiddels hebben vier van de zes partijen hun definitieve verkiezingsprogramma gepresenteerd. De presentatie van de programma van de ChristenUnie en de D66 volgen binnenkort.