ALBLASSERDAM – In de afgelopen twee maanden werd bij supermarkt Albert Heijn in het Makado in Alblasserdam een statiegeldactie gehouden voor kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam. In het totaal werden meer dan 1100 lege flessen ingeleverd. Donderdagmiddag 8 februari 2018 mocht Gonnie Verboom van de kinderboerderij het resultaat van de actie in ontvangst nemen. De actie bleek 282,85 euro te hebben opgeleverd.

Knutselruimte
“Wat een super bedrag. We zijn hier ontzettend blij mee. Het bedrag wordt gebruikt voor het inrichten van de hooimijt, die gebruikt gaat worden als knutselruimte voor de jeugdige bezoekers,” vertelde Gonnie.

Nominatie
Voorafgaand aan de inzamelactie kon het winkelend publiek bij Albert Heijn een goed doel aandragen. Barry Bothof nomineerde de kinderboerderij voor de actie en Albert Heijn ging daar uiteindelijk mee akkoord. Barry vertelde donderdag: “De kinderboerderij is er voor jong en oud. Als kind zijnde kwam ik er al. Ik vond het daarom een mooi doel voor deze actie.”

Snoeppot
Als dank voor de nominatie en voor de gehouden actie kregen Barry Bothof en AH-teamleider Manja Veldhuizen een pot met snoep uit handen van Gonnie Verboom van de kinderboerderij.