ALBLASSERDAM – Drie personenauto’s en een vrachtwagen zijn donderdag 8 februari 2018 op elkaar gebotst op de A15 bij Alblasserdam. Het ongeval gebeurde in de avondspits op de baan richting Gorinchem. Een Rotterdamse bestuurster tolde met haar auto tegen de auto van een man uit Papendrecht èn tegen de auto van een vrouw uit Papendrecht.

De rol van de Oekraïense vrachtwagenchauffeur werd niet helemaal duidelijk. Zelf zei de man dat de Rotterdamse vrouw tegen zijn vrachtwagen aan tolde. De Rotterdamse vermoedt juist dat de vrachtwagenchauffeur haar eerst heeft ‘getikt’ en dat haar auto daardoor is gaan tollen.

Alle betrokkenen hebben op de ‘wrakkenplaats’ van Rijkswaterstaat, naast De Helling in Alblasserdam, de schadeformulieren ingevuld. De politie kwam na de berging ter plaatse en hielp bij het invullen van de formulieren. De verzekeringen gaan onderling bepalen wie verantwoordelijk is voor welke schade.

Een bergingsbedrijf heeft twee van de vier voertuigen meegenomen.