ALBLASSERDAM – Met het omzagen van een zieke es door wethouder Arjan Kraijo, is woensdag 7 februari 2018 het tweede deel van de opknapbeurt van recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam officieel van start gegaan. Eind vorig jaar zijn het Wellantcollege en Da Vinci College, aannemer Verkuil & Moree BV uit Streefkerk en de gemeente Alblasserdam een samenwerkingsverband aangegaan voor de tweede fase van de herinrichting van het Lammetjeswiel. Deze drie partijen vormen nu een bouwteam dat gezamenlijk aan de slag gaat met de voorbereiding en uitvoering van fase 2 van het Alblasserdamse natuur- en recreatiegebied.

De studenten van beide scholen leren om een project voor te bereiden maar ook in de praktijk uit te voeren. Concreet houdt dit in dat de studenten het ontwerp uitwerken tot bestekstekeningen met bijbehorende detaillering, het definitieve bestek maken en ook zorgdragen voor de begroting.

Om de aanleg van fase 2 mogelijk te maken moeten zo’n vijftien bomen worden gekapt. Deze kapwerkzaamheden werden dinsdag 6 februari en woensdag 7 februari uitgevoerd door studenten, onder begeleiding van de aannemer en een praktijkinstructeur. Tijdens deze cursus raakten de studenten vertrouwd met een motorzaag en leerden zij een boom vellen. Hierbij konden de studenten hun certificaat ‘Lichte velling met motorkettingzaag’ behalen.

Woensdag 7 februari kwam wethouder Arjan Kraijo de studenten een handje helpen om hiermee nogmaals de samenwerking te benadrukken en het startsein te geven voor de volgende fase van het werk. De wethouder zaagde, onder begeleiding, een es om die last had van essentaksterfte (een agressieve schimmel).

“De planning is om fase 2 van de herinrichting van Lammetjeswiel in de maand juni af te ronden zodat inwoners er in de zomerperiode volop van kunnen genieten,” aldus de gemeente in een persbericht.