ALBLASSERDAM – Het Team Parate Eenheid (‘arrestatieteam light’) van de politie heeft woensdagavond 7 februari 2018 een 44-jarige verwarde man uit zijn woning gehaald. Dit gebeurde even na 22.00 uur langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam op bevoegdheid van de burgemeester. De Damdorper, die al geruime tijd kampt met psychische klachten, werd in het appartementencomplex in de boeien geslagen. Vervolgens werd hij per ambulance en onder politiebegeleiding meegenomen voor een gedwongen behandeling.

Buren klagen al jaren over het feit dat ze zich niet meer veilig voelen in hun eigen omgeving. De veertiger heeft namelijk al diverse keren brand gesticht op zijn eigen balkon. Tot nog toe liep dat elke keer goed af. Verder heeft de man, tijdens het verdrijven van demonen, de inboedel van zijn eigen woning kort en klein geslagen. Daarnaast ontstond er vorig jaar wateroverlast bij buren, omdat de man bladeren in de wasmachine schoon wilde wassen.

Dat het Team Parate Eenheid uit Rotterdam werd ingezet naast de inzet van de politie van het Basisteam Drechtsteden Buiten, was volgens een woordvoerster van de politie, omdat niet bekend was hoe de man zou gaan reageren.

Buurtbewoners hopen dat de man voor langere tijd passende zorg krijgt.

Burgemeester Jaap Paans laat in een brief aan omwonenden weten er alles aan te zullen doen om voor meneer de juiste maatregelen en zorg te regelen.

 

Foto: William van de Pol.

Foto: William van de Pol.