NIEUW-LEKKERLAND – De Rotterdamse traumahelikopter heeft dinsdagmiddag 6 februari 2018 drieënhalf uur aan de grond gestaan in Nieuw-Lekkerland. De heli, die werd opgeroepen voor een medische noodsituatie bij de huisarts aan de Adriaan Heijnisstraat, landde langs de Veerweg / Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Nadat de patiënt per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis in Dordrecht werd gebracht, wilde het Mobiel Medisch Team weer per helikopter vertrekken. Bij de start schoot echter een deur uit een rail. Het lukte niet om dit zelf te repareren.

Een monteur werd vanaf vliegbasis Volkel opgeroepen om ter plaatse te komen. Om het traumateam zo snel mogelijk weer inzetbaar te maken, werden de arts en de verpleegkundige met spoed opgehaald door de verkeerspolitie.

De politie reed vervolgens met het tweetal langs het ziekenhuis in Dordrecht om daar nog een arts op te pikken, die met de patiënt in de ambulance was meegereden. Vervolgens werd het team met zwaailicht en sirene naar hun basis in Rotterdam gereden.

De piloot bleef al die tijd bij de helikopter. Rond 16.50 uur wist de monteur het euvel te verhelpen en vloog de piloot de helikopter terug naar Rotterdam Airport.

Hoe het met de patiënt is en waar deze persoon last van had, is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een ‘medische noodsituatie’.