(de bewegende beelden starten vanaf ongeveer 10 minuten)
ALBLASSERDAM – Donderdagavond 1 februari 2018 is vanuit het gemeentehuis in Alblasserdam een verkiezingsdebat gehouden dat rechtstreeks werd uitgezonden op Radio Rijnmond en Klokradio. In het debat, in het kader van de gemeenteraadsverkiezing die in maart van dit jaar wordt gehouden, werden politici van de zes Alblasserdamse politieke partijen bevraagd over drie onderwerpen.

Onder meer de centrumvisie, waarbij vooral de verschillende visies op het havengebied en de uitgaansfunctie werden belicht, kwam aan bod. Ook het verkeersplan kwam ter sprake; met de ontsluiting van het dorp en de hoge verkeersbelasting op de dijk. “Moeten we al of niet naar een extra ontsluiting door de polder en in welke vorm zou dat dan mogen?,” was één van de vragen. Tot slot werd er gesproken over maatschappelijke ondersteuning.

Aan het radiodebat namen deel: Stavros Barzas – VVD, Teus Stam – ChristenUnie,
Ramon Pardo Kruidenier – D66, Arco Strop – CDA, Dorien Zandvliet – PvdA en Peter Verheij – SGP.

In het uur voorafgaand aan het debat was er een voorbeschouwing, waarbij burgemeester Paans en allerlei bekende Alblasserdammers in de raadszaal werden geïnterviewd door Klokradio. Hiervoor werden diverse maatschappelijke instanties uitgenodigd. Zij gaven aan waaraan de nieuwe gemeenteraad zeker aandacht moet besteden in de komende jaren. Na het debat maakte Klokradio tot 20.00 uur een nabeschouwing waarin de aanwezigen werden gepeild over hun vertrouwen in de plannen en ideeën die de partijen naar voren hebben gebracht.