Advertorial
ALBLASSERDAM – Dierenarts Wout aan het Cortgene in Alblasserdam start twee nieuwe acties. Vanaf heden biedt de dierenarts, die sinds enkele maanden in het Damdorp is gevestigd, een gratis gebitscontrole aan voor honden en katten. Daarnaast is er een permanente actie voor ‘seniordieren’, waarbij de eigenaar zijn oudere hond of kat kan laten onderzoeken voor 75 euro. Daarbij wordt een preventief bloed –en urineonderzoek gedaan, waarbij gekeken wordt naar de orgaanfuncties. “We kijken naar de lever, de nieren en bij katten ook naar de schildklier. Verder bekijken we de eiwitten en suiker,” vertelt dierenarts Wout van den Broek.

Gebit
Dat de actie met de gebitscheck nu van start gaat, is geen toeval. Van den Broek: “Het is deze maand de maand van het gebit. Bij honden en katten komen veel gebitsproblemen voor. Voornamelijk tandplaque en tandsteen. Dat kan leiden tot grotere problemen. Ik wil met de actie nog verder gaan: eigenaren van honden en katten kunnen niet alleen in februari, maar voortaan het hele jaar hier terecht voor een gratis gebitscheck op afspraak.”

Wout
Dierenarts Wout is in september 2017 geopend in een pand langs het Cortgene, waar tot een aantal jaar geleden woningcorporatie Woonkracht10 gevestigd zat. De praktijk wordt gerund door Wout van den Broek, die in 2001 in Utrecht afstudeerde als gezelschapsdierenarts en jarenlang in diverse dierenartspraktijken heeft gewerkt.

Kleinschalig
De dierenarts vertelt: “In 2004 ben ik mijn eigen kleine praktijk begonnen in Rhoon om vervolgens in 2008 een praktijk in Barendrecht over te nemen. Hier heb ik met veel plezier en succes gewerkt, maar het is tijd voor wat anders. Ik heb gekozen om te starten in Alblasserdam, waar ik kleinschalig wil werken waarbij ik vooral het patiënten en klantencontact erg belangrijk vind. Ik wil graag een probleem oplossen en al het mogelijke doen om daarbij te helpen. Mijn interesse gaat dan ook echt uit naar de eerstelijns diergeneeskunde.”

Eerlijk
De tijd nemen voor degenen die met hun huisdier naar hem toekomen, staat centraal in de werkwijze. “Mensen komen naar mij toe met een probleem dat hun huisdier heeft. Zij willen gehoord worden en advies krijgen. Het is daarvoor heel belangrijk dat ik mijn klanten leer kennen. Je moet soms in moeilijke gevallen adviseren of een behandeling nog zinvol is of dat het beter is een dier verder lijden te besparen. Daarin vertel ik eerlijk wat ik ervan vind, maar uiteindelijk is het de klant die beslist. Ik houd van dieren en van het omgaan met mensen. Wat dat betreft is dit beroep een ideale combinatie.”

Hond, kat, konijn, cavia, rat of hamster
In de nieuwe dierenartsenpraktijk kunnen huisdieren op vele manieren worden geholpen. Tot aan kleine operaties toe. “Mensen kunnen hier terecht voor de behandeling van hun hond, kat, konijn, cavia, rat of hamster. Het is een kleinschalige praktijk waar persoonlijke aandacht voorop staat. Belangrijk daarbij vind ik dat men zich thuis voelt bij mij in de praktijk en dat men gehoord wordt. Mocht ik een specifieke behandeling zelf niet kunnen, dan verwijs ik door naar een specialist.”

Behandelingen
Behandelingen die onder meer door Dierenarts Wout zelf uitgevoerd worden zijn inentingen, castraties en sterilisaties, bloedonderzoek, chippen en registratie, ontwormen, parasietenbestrijding (vlo, teek, mijt), gebitsbehandelingen, urine –en bloedonderzoek en indien nodig, het laten inslapen van een huisdier.

Openingstijden en afspraak maken
De praktijk, gevestigd aan het Cortgene 14, is van maandag tot en met vrijdag geopend en werkt op afspraak. Een afspraak maken kan via 078 – 64 55 797 of 06 – 143 81 888. Meer informatie over Dierenarts Wout is te vinden op zijn website Dierenartswout.nl en op deze Facebookpagina.

Foto’s: Geurt Mouthaan en Peter Stam.

Deel dit bericht via...