ALBLASSERDAM – In de Adriaan van Ostadelaan in Alblasserdam is dinsdagochtend 30 januari 2018 een insluiper betrapt door een bewoner. Dit gebeurde rond 10.15 uur. De insluiper, een blanke, wat bleke man met bruine stekels, had zich vermoedelijk middels flipperen toegang verschaft tot een woning. De insluiper werd gestoord door de bewoner en ging er zonder buit vandoor.

De man droeg met wit bont gevoerde schoenen en een zwarte leren jas met een zilverkleurige rits. Heeft u iets gezien of gehoord dat met de insluiping te maken kan hebben of heeft u een idee wie de insluiper is? Meld u zich dan bij de politie via het nummer 0900-8844. Bij heterdaad mag direct 112 worden gebeld.

Om insluiping te voorkomen, adviseert de politie om een woning slotvast af te sluiten. Daarmee wordt ‘flipperen’ onmogelijk.

Inbrekers flipperen door een buigbaar plastic plaatje, bijvoorbeeld een pasje, tussen de deur en het kozijn te schuiven. Ze duwen het plaatje langzaam richting het slot en kunnen zo het sluitmechanisme van de voordeur openduwen.