ALBLASSERDAM – Een 20-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zaterdagavond 27 januari 2018 met zijn auto gecrasht op de Rijnstraat in Alblasserdam. Daarbij raakten in het totaal vijf voertuigen beschadigd. Niemand raakte gewond. De Nieuw-Lekkerlander reed rond 20.30 uur over de Rijnstraat richting het Zwarte Paard en wilde een lijnbus inhalen.

Deze bus wilde op dat moment afslaan naar het busstation. De inhalende auto schampte de Arriva-bus en botste vervolgens in volle vaart tegen een geparkeerd busje en tegen een werkbus van Stedin. Eén van de busjes botste door de klap ook nog tegen een geparkeerde auto.

De gecrashte automobilist bleef ongedeerd. Ook de buschauffeur kwam met de schrik vrij. De politie heeft de twintiger meegenomen naar het bureau voor een verklaring. Aan de hand van de sporen, de getuigenverklaringen en de camerabeelden vanuit de bus wordt gekeken hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden en hoe hard er (ongeveer) is gereden.