MOLENWAARD – Rondom de jaarwisseling zijn vijf personen in de gemeente Molenwaard, waaronder Nieuw-Lekkerland, staande gehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk. In een aantal gevallen was er sprake van illegaal vuurwerk dat werd besteld in het buitenland en thuisbezorgd door een pakketdienst. Dankzij een goede samenwerking tussen politie en pakketdienst kon hierop ingegrepen worden. Naast het strafrechtelijke traject is door de burgemeester Van der Borg aan deze vijf personen een preventieve dwangsom opgelegd van € 500,-. Als de personen weer worden betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk, zullen zij deze boete moeten betalen.

De gemeente Molenwaard meldt in een persbericht: “De politie, inwoners, gemeente en andere partijen steken samen veel tijd in de voorbereiding op de jaarwisseling en een goed verloop daarvan. De voorbereiding is gericht op het voorkomen van schade en onveilige situaties. Oud en nieuw is immers een feest en dat moet ook zo blijven. Het bezit en of het afsteken van illegaal vuurwerk past hier absoluut niet bij. Het bezit van illegaal vuurwerk is een stevig en ernstig vergrijp en heeft direct relatie met verstoring van de openbare orde en veiligheid.”

Verder is in het persbericht te lezen: “Om dit alles een halt toe te roepen en herhaling te voorkomen wordt de preventieve dwangsom als krachtige signaal en middel ingezet. Het is ook een waarschuwing voor andere inwoners.”

Burgemeester Dirk van der Borg: “In Molenwaard tolereren we geen illegaal vuurwerk. Naast dat er sprake is van een strafbaar feit raakt het ook de leefbaarheid voor de omwonenden en verdere omgeving en daarbij tast het ook de veiligheid in de buurt aan. Politie en gemeente treden hier stevig in op.”