ALBLASSERDAM – Op 8 maart 2018 start Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een nieuwe groep Wereldmeiden. Samen met maatschappelijke partners en vrijwilligers wil de SWA de Wereldmeiden een veilige omgeving bieden waarin zij zich kunnen ontplooien tot actieve Alblasserdammers. Vrouwen uit alle delen van de wereld zullen samen op zoek gaan naar hun plekje in de Alblasserdamse samenleving.

“Eens in de twee weken op donderdagmorgen komen de migrantenvrouwen bij elkaar in de Postduif om hun dromen, talenten en mogelijkheden te onderzoeken. Dat zal de vrouwen helpen om bijvoorbeeld het sociale netwerk te versterken of vrijwilligerswerk te vinden.

De Wereldmeiden volgen een programma van ongeveer anderhalf jaar waarbij sociale netwerkversterking en vrijwilligerswerk de belangrijkste onderdelen zijn en educatieve en creatieve bijeenkomsten elkaar afwisselen. Denk bijvoorbeeld aan: een rondleiding door Alblasserdam, het maken van een creatief beeldverslag van ‘jouw’ Alblasserdam, oefeningen uit de training Sociale netwerkversterking en het invullen van een talentenscan. Daarnaast worden vrijwilligersorganisaties bezocht en vindt er een stage plaats bij een van deze organisaties,” vertelt Leroy Benschop van de SWA.

Vrouwen vanaf 18 jaar die niet afkomstig zijn uit Nederland kunnen zich voor de Wereldmeiden aanmelden bij de SWA. Tijdens de eerste bijeenkomst op 8 maart is het open huis en deze ochtend staat in het teken van kennismaking en een presentatie over het programma. Belangstellenden zijn die ochtend van harte welkom om te kijken of de Wereldmeiden iets voor hen is. Er is ruimte voor maximaal 15 dames en daarom is vooraf inschrijven aan te raden. Iedereen die zich inschrijft wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van de SWA. Om de kans van slagen te vergroten is het namelijk van belang dat de Wereldmeiden daadwerkelijk gemotiveerd zijn om actief mee te doen aan het programma.

Aanmelden, inschrijven of meer informatie? Neem dan contact op met Mattanja Kroon van de SWA via  078-20 21 22 3,  m.kroon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl

Foto: archief / eerdere groep Wereldmeiden.