ALBLASSERDAM – Tot eind februari 2018 zijn er vijftien schilderwerken van Elma Schilderingen in de Bibliotheek te Alblasserdam aan de Ieplaan 2 te bezichtigen. Elma Prince (53) komt uit Alblasserdam en heeft haar leven lang al affiniteit met tekenen en schilderen. Momenteel ligt haar grootste passie bij het maken van pasteltekeningen. In eerste instantie van dieren, maar sinds kort staat zij ook open voor portretten van mensen. Volgens Elma is pastelpotlood en/of pastelkrijt een ‘heerlijk materiaal’ waar je ‘levensechte portretten’ mee kunt maken.

“Mensen blij maken met een mooie, natuurgetrouwe en met emotie geladen herkenning van een geliefd dier of persoon, daar doe ik het voor,” vertelt de Alblasserdamse die ook regelmatig te vinden is op haar volkstuin, of als gids bij de Kinderdijkse molens of op straat als postbesteller.

Het werk dat momenteel in de bibliotheek hangt, betreft onder andere wat ouder werk uitgevoerd in olieverf, maar veelal werken van 2016 en 2017 in pastel. “Veel werken heb ik niet meer in mijn bezit, maar de diverse eigenaren waren zeer bereidwillig hun portret tijdelijk aan me uit te lenen. Ik ben deze mensen dankbaar,” aldus Elma.

Meer informatie is te vinden op www.elmaschilderingen.com.