ALBLASSERDAM – De 36-jarige vrouw uit Alblasserdam die afgelopen vrijdag werd opgepakt in de Willem de Zwijgerlaan in Alblasserdam in verband met een melding van een mishandeling in de Fop Smitstraat, is inmiddels heengezonden. De politieonderzoek is nog in volle gang. Inmiddels is er meer duidelijk of wat er zich die avond en nacht heeft afgespeeld, maar is het ‘plaatje’ nog niet compleet.

Geslagen
Politiewoordvoerder Roland Ekkers vertelt: “We kregen een melding dat iemand in een woning aan de Fop Smitstraat een ander geslagen zou hebben met een vuurwapen. We troffen daar inderdaad een gewonde man aan. Er waren ook wat getuigen van de mishandeling. Het slachtoffer zei zelf overigens niet te zijn geslagen met een vuurwapen, maar met een staaf of iets dergelijks. Wellicht dat iemand iets verkeerd heeft gezien of de situatie heeft aangedikt.”

Schoten gehoord
Ekkers vervolgt: “Maar, daarnaast zijn er in de omgeving wél schoten gehoord. Wij gaan er vanuit dat één tot enkele keren is geschoten. Dat was verderop in de straat. Vooralsnog hebben we geen inslagen, hulzen of vuurwapen gevonden.”

Veel verhalen, weinig feiten
Over de aanleiding vertelt de woordvoerder: “Wat nu precies aanleiding is, is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn veel verhalen en nog weinig feiten. We zijn er nog druk mee.”

Valse melding
De aangehouden vrouw, die naar eigen zeggen vier dagen heeft vastgezeten, stelt dat er sprake is geweest van een valse melding. Er waren volgens haar geen vuurwapen en honkbalknuppel in het spel. De politie heeft nog enkele weken nodig om de zaak verder uit te zoeken.

Team Parate Eenheid
Met minstens tien politie-eenheden werd Alblasserdam afgelopen vrijdag uitgekamd. Uiteindelijk bleek dat de verdachten zich zouden ophouden in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Alblasserdam. “Op het moment dat er sprake is van een mogelijk vuurwapen, neemt de politie geen enkel risico. Het Team Parate Eenheid kwam ter plaatse en de bewuste woning werd omsingeld,” vertelde politiewoordvoerster Willemieke de Vos.

Er zijn wapens op jullie gericht
“Luister goed. Er zijn wapens op jullie gericht,” schreeuwde één van de agenten. De aanwezigen werden één voor één naar buiten gehaald. “Kom naar buiten met je handen omhoog. Rustig aan lopen. Ik wil je handen blijven zien. Achteruit lopen,” zo klonken de bevelen. Van de personen die naar buiten kwam, waaronder een aantal kinderen, werd een persoon aangehouden. De twee mannen in huis en de kinderen bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Explosievenhond
In de Fop Smitstraat, die door de politie volledig was afgesloten, werd tot 2.00 uur gezocht naar mogelijke hulzen. Hiervoor kwam tevens een speciale ‘explosievenhond’ uit Den Haag ter plaatse. Er werden geen hulzen / kogels aangetroffen.

Tips
De politie zocht in de omgeving nog naar een andere verdachte, maar die werd niet meer aangetroffen. Woordvoerster De Vos: “De aanleiding van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.”