ALBLASSERDAM – In Bibliotheek Alblasserdam is er zaterdag 27 januari in het kader van De Nationale Voorleesdagen 2018 een feestelijk Voorleesontbijt. Voor de kinderen liggen er tijgerbroodjes klaar. Zij kunnen terwijl ze eten, luisteren naar het verhaal Ssst! De tijger slaapt. Het begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. Het ontbijt is voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Toegang is gratis, maar aanmelden via de website of aan de balie is verplicht.
Shonnon van Beek van de bibliotheek vertelt: “Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneren bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats. In 2018 is dit van 24 januari t/m 3 februari. Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat tijdens de Voorleesdagen landelijk centraal bij de vele activiteiten.”