ALBLASSERDAM – Basisschool Het Palet in Alblasserdam maakt veel gebruik van de openbare speelruimte rondom de school. Daar ligt veel zwerfvuil. Onder meer in en rondom de voetbalkooi en in de naastgelegen groenstroken en de speeltuin. De conciërge van de school, beter bekend als ‘Meester Willem’, ruimt samen met de kinderen het afval op. De kinderen maken daarbij gebruik van twee eigen grijpstokken, zodat zij niet met hun handen het vuil aanraken.

Het opruimenthousiasme van de kinderen stijgt en ze helpen graag mee om de openbare ruimte schoon te houden. Daarom heeft Het Palet de gemeente gevraagd om extra grijpstokken. Op maandag 22 januari 2018 heeft Wethouder Peter Verheij een bezoek gebracht aan de school om met eigen ogen de enthousiaste leerlingen bezig te zien.

Wethouder Verheij: “Het is lovenswaardig hoe de kinderen en de school hiermee omgaan. De gemeente steunt uiteraard dit initiatief en verstrekt extra grijpstokken. Samen werken aan een schone en veilige speelomgeving.”

Foto’s: Wim Roos.