ALBLASSERDAM – Basisschool Het Kompas in Alblasserdam heeft dinsdagochtend 23 januari 2018 honderdvijftig gele veiligheidshesjes in ontvangst genomen. De hesjes worden gebruikt tijdens de fietstocht van school naar sporthal Blokweer en vice versa. De kinderen van Het Kompas fietsen, om te kunnen gymmen, 2,5 kilometer heen en 2,5 kilometer terug. “Dat is best risicovol, want we moeten een paar keer de weg oversteken. Vroeger stelde de gemeente een bus beschikbaar om bij de gymzaal te komen. Later vond de gemeente dat we best kunnen fietsen. Met deze hesjes vallen de kinderen meer op en zijn ze herkenbaar als groep,” vertelt schooldirecteur Gerrit Kant die blij is met de gift.

Nadat de kinderen uit groep 7 de hesjes uit handen van softwareconsultant Arjen Jongeneel en teamleider software / directielid Jan Klop van het bedrijf Aspect ICT hadden ontvangen, mochten de kinderen ze al fietsend testen. Vervolgens werd een groepsfoto gemaakt.

De school kreeg een aantal jaar geleden ook al hesjes, maar die zijn inmiddels voor een deel versleten en vies. “We kunnen met deze nieuwe hesjes weer op een veilige manier naar de gymzaal fietsen. En dit is meteen een goede herinnering aan automobilisten en andere verkeersdeelnemers om rekening te houden met kinderen in het verkeer,” aldus directeur Kant.