ALBLASSERDAM – In de wijk Kinderdijk in Alblasserdam zijn maandagavond 22 januari 2018 twee jongens uit Alblasserdam aangehouden, nadat iemand had gemeld dat een groepje jongeren op straat liep met een vuurwapen. Toen de politie de Kloosstraat in kwam rijden, gingen de jongeren op de vlucht. Ze lieten daarbij een snorscooter achter. Agenten, die voor hun eigen veiligheid kogelwerende vesten aan hadden getrokken, konden twee personen aanhouden. Het tweetal werd in de boeien geslagen.

De andere jongeren werden niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de scooter en bekijkt of het vervoersmiddel wellicht is gestolen. Aanleiding om dit te denken is het feit dat het slot geforceerd was. De eigenaar van de scooter heeft echter geen aangifte van diefstal gedaan.

Een woordvoerster laat weten dat er ook nog onderzoek wordt gedaan naar het groepje tieners dat op de vlucht ging. Vooralsnog is er geen vuurwapen of vuurwapengelijkend voorwerp aangetroffen.

Later op de avond zijn de jongens door de politie thuisgebracht. Ze kregen onder meer een boete voor het niet kunnen tonen van hun identiteitsbewijs.

Update: de politie heeft het onderzoek afgerond. Er is geen vuurwapen / nepvuurwapen aangetroffen. Ook de scooter blijkt niet van diefstal afkomstig te zijn. Waarom de jongens er bij het zien van de politie zo snel vandoor gingen, is niet bekend.

 

Foto: William van de Pol.