ALBLASSERDAM – Zaterdagochtend 20 januari 2018 heeft lijsttrekker Arco Strop het verkiezingsprogramma van het CDA Alblasserdam aangeboden aan Andre Ruikes, voorzitter en lijstduwer. De locatie hiervoor was de Wensveenrotonde in Alblasserdam waar het CDA graag ziet dat de vierde afslag (richting Poldersemolenweg) wordt gebruikt als ontsluiting van Oud-Alblas. De afslag is nu alleen bestemd voor de bewoners van de woonwagenwoningen die daar onlangs zijn gebouwd.“We willen hiermee de doorstroming bevorderen en de veiligheid vergroten” aldus Arco Strop.

Het programma draagt de titel Geloven in de kracht van samen. Met deze titel wil de partij tot uitdrukking brengen dat zij zich geworteld voelt in de samenleving. “Alblasserdam is een gemeenschap waar we niet langs maar mét elkaar leven. Tevens verwijst de titel naar de christelijke achtergrond van het CDA,” aldus lijsttrekker Arco Strop.

In een persbericht meldt het CDA het volgende over het verkiezingsprogramma.

Het verkiezingsprogramma is opgebouwd rond 3 hoofdthema’s, voorzien van een stevig fundament. In hoofdthema Groen staan voorstellen voor een duurzame leefomgeving, het verhogen van de kwaliteit van de buitenruimte en de bescherming van de natuur. Het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer moet bevorderd worden. Het CDA spreekt zich uit voor meer zelfwerkzaamheid in het wijkgroen. De aanleg van een fietspad door de Groene long wijst zij af. In het hoofdthema Actief geeft de partij haar visie op recreatie en toerisme. Een verzelfstandiging van Sportpark Souburgh is een van de plannen. Op scholen moeten leerlingen onderwijs krijgen in het Alblasserdamse erfgoed. Ook het aanbrengen van informatieborden kan de kennis over cultuur en historie vergroten. Het CDA maakt zich hard voor het behoud van schoolzwemmen. In hoofdthema Zorgzaam worden voorstellen gedaan voor ondersteunen van vrijwilligers, zoals mantelzorgers. Zelfstandig wonen en vergroten van mobiliteit van ouderen wil het CDA stimuleren. Tevens wil de partij zich inzetten voor een verdergaande samenwerking tussen maatschappelijke partners en de vele geloofsgemeenschappen die Alblasserdam telt.

In de paragraaf Stevig fundament staan voorstellen voor meer huurwoningen voor mensen met lage en middeninkomens en de promotie van Alblasserdam als vestigingsplaats voor bedrijven. Aan maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt veel waarde gehecht. Het CDA is voor behoud van winkelsluiting op zondag. Veiligheid vormt een belangrijk onderwerp: buurtpreventieteams met ondersteuning van de buurtagent moeten zorgen voor de veiligheid in buurten en wijken. Ook de verkeersveiligheid krijgt aandacht: verbetering van gevaarlijke kruispunten en regulering van verkeersstromen op de dijk. Het CDA zet zich in voor een ontsluiting richting Oud-Alblas via de Wensveenrotonde.

Op gebied van organisatie en financiën blijft het CDA voorstander van behoud van de zelfstandigheid van Alblasserdam. Samenwerking met de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard/Vijfherenlanden wordt gecontinueerd. Deze samenwerking biedt mogelijkheden tot een verdere efficiëntere bedrijfsvoering in de gemeentelijke en de regionale organisaties. Het CDA zet zich in voor minimaal gelijk houden en waar mogelijk verlaging van de woonlasten in Alblasserdam.

De leden van het CDA Alblasserdam hebben de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Lijsttrekker Arco Strop wordt vergezeld door huidig raadslid Arie van ’t Zelfde (nr. 2) en de huidige burgerleden Margreet de Deugd – Bos (nr. 3) en André Groenendijk (nr. 5).  Op plaats 4 staat een nieuw gezicht, Hans van Ommen, met een achtergrond in het sociale domein. Op nr. 6 staat Jan de Kok, bekend van de Kinderboerderij en de Voedselbank en in 2013 nog Vrijwilliger van het Jaar. Bij de eerste 10 staan verder Hilde Cevaal (nr. 7), Robert van der Rhee (nr. 8) en Marry Hamer – de Kloe (nr. 9). Huidig raadslid Theo de Gelder heeft, na 16 jaar actief te zijn geweest in de Alblasserdamse politiek, op eigen verzoek een lagere plaats (nr. 10) gekregen op de lijst.

Wethouder Arjan Kraijo is opnieuw beoogd kandidaat-wethouder van het CDA.

Lijsttrekker Arco Strop: “Met deze lijst ben ik erg content. Het is een mooie mix van ervaring en nieuw talent. Met dit team hopen wij het vertrouwen van de Alblasserdamse kiezers te winnen.
Wij geloven in de kracht van samenwerking en staan klaar om daar na 21 maart opnieuw een belangrijke bijdrage aan te leveren”.

Van links naar rechts: Jan de Kok, Margreet de Deugd – Bos, Arjan Kraijo, André Groenendijk, Hans van Ommen, Arie van ’t Zelfde, Arco Strop

Deel dit bericht via...