ALBLASSERDAM – Als alles volgens planning verloopt, verhuist supermarkt Dirk van den Broek aan de  Sportlaan in Alblasserdam nog dit jaar naar de nieuwe locatie op het oude Bochanenterrein aan de Plantageweg. Wat er vervolgens met het pand van Dirk gebeurt, dat na de verhuizing vrijkomt, is nog steeds niet duidelijk. In de supermarkt wordt doorverwezen naar de manager, de manager verwijst door naar het hoofdkantoor, het hoofdkantoor verwijst door naar de afdeling vastgoed en de afdeling vastgoed wijst door naar het bedrijf Brookland. Het bedrijf Brookland meldt dat er inhoudelijk nog niets over de zaak te melden is. “Het is ook niet bekend wanneer hier meer over te melden is,” aldus Joyce Bouwman van Brookland.

Twee jaar geleden werd tijdens een commissievergadering gemeld dat er mogelijk huizen gebouwd zouden worden op de huidige locatie van Dirk. Of dat plan nog steeds tot de mogelijkheden behoort, is ook nog onduidelijk.

Intussen maken diverse mensen in de omgeving van supermarkt Dirk aan de Sportlaan zich zorgen. Onder meer Mariëlle Schut en Debby Cruden van buurthuis De Bonte Molen uit de Nicolaas Beetsstraat. Zij maken zich sterk voor de komst van een andere supermarkt op de huidige locatie van Dirk. “Er wonen in deze omgeving veel oudere mensen die nu nog lopend naar de supermarkt kunnen. Bijvoorbeeld de ouderen uit De Alblashof, de Pieter de Hoochplaats, de Nicolaas Beetsstraat en de wijken Souburgh en Blokweer. De nieuwe locatie is voor hen lopend niet te doen. Zonder winkel in de buurt, hebben zij niet meer hun (bijna) dagelijkse loopje en hun contacten op straat en in de winkel. Daarnaast is het veel lastiger om boodschappen in huis te krijgen,” zo vertellen Mariëlle en Debby.

Mariëlle en Debby zijn op zoek naar mensen die goede ideeën hebben voor de locatie van Dirk. Alle ideeën hierover zijn welkom. Mailen hierover kan naar debontemolen@gmail.com. Telefoonnummer op werkdagen van 10-17 uur: 06-40066791.

Stichting De Bonte molen is opgericht op 23 januari 2017. In samenwerking met woningbouwvereniging Woonkracht10 is er een ruimte gerealiseerd aan de achterkant van flat ‘De Hoek’ in de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. Het buurthuis is te bereiken via het pad achter de flat. In dit buurthuis worden allerlei activiteiten aangeboden. Op de site www.bontemolen.nl is meer informatie te vinden.