ALBLASSERDAM – In de Brederostraat in Alblasserdam is vrijdagavond 12 januari 2018 ingebroken. De bewoner zag rond 19.00 uur iemand in zijn huis lopen en bonsde op het raam. De inbreker rende naar boven en vluchtte via het raam. De man rende richting de Van Lennepstraat en verdween daar uit het zicht. De politie riep via Burgernet 1487 personen op om mee te zoeken naar een man van ongeveer 1,80 meter lang.

Meer dan tien agenten zochten in Alblasserdam mee naar de inbreker. Op diverse tactische locaties werd naar de man uitgekeken.

De man droeg tijdens zijn vlucht een gebreide muts en een trui. De inbreker is niet meer aangehouden. Bij de gedupeerden in de Brederostraat zijn onder meer gouden sieraden gestolen. De hele woning werd doorzocht.

De recherche zal een sporenonderzoek gaan doen. Verder wordt er een buurtonderzoek gehouden. Heeft u nog niet met de politie gesproken en heeft u wel tips over deze zaak? Bel dan de politie op het nummer 0900-8844.