ALBLASSERDAM – De brandweer heeft in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 januari 2018 een flinke schoorsteenbrand bij een woning aan de IJsselstraat in Alblasserdam geblust. Rond 23.30 uur werd de brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van Papendrecht opgeroepen, nadat het vuur uit de schoorsteen spoot. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Nadat diverse buurtbewoners uit bed waren gebeld om hun auto te verplaatsen, zodat de brandweervoertuigen opgesteld konden worden, kon vanuit de hoogwerker de schoorsteen geramoneurd worden.

Dit houdt in dat er vanuit een hoogwerker een ketting met daaraan een gereedschapsstuk met kettinkjes in de pijp werd gedaan. Door de ramoneur in de schoorsteen tot beneden te laten zakken en deze met rukken weer omhoog te halen, sloeg men de in brand staande roet-en koolresten van de schoorsteenwand.

Voor zover bekend is in de woning zelf geen schade ontstaan door de brand. Ook de geschrokken bewoners bleven ongedeerd.