ALBLASSERDAM – Op de parkeerplaats aan de Savornin Lohmanweg bij het Lammetjeswiel in Alblasserdam zijn woensdag 10 januari 2018 enkele honderden kerstbomen ingeleverd en versnipperd. Elke ingeleverde boom leverde vijftig cent op. Sommige kinderen hadden in de afgelopen dagen in hun wijk zoveel mogelijk bomen ingezameld, om die woensdag in te wisselen voor geld. Zo leverden de vrienden Marinus Bunt (8) en Ruben van Horssen (9), met enige hulp, 26 kerstbomen in.

Medewerker van de Alblasserdamse groenvoorziening schatten in dat er zo’n 500 bomen zijn ingeleverd.

Verbranding
Met het versnipperen van de kerstbomen, is er (voorlopig) een einde gekomen aan de jarenlange traditie om de kerstbomen te verbranden. Tot en met 2016 werden de bomen ingezameld langs het Buitenpad en daar in de avond, onder toeziend oog van de jeugdbrandweer, in brand gestoken.

Milieu
Vorig jaar werd de traditie omwille van het milieu afgeschaft. “Alblasserdam heeft het milieu en luchtkwaliteit in het bijzonder hoog in het vaandel staan. Het versnipperen van de bomen past bij ons beleid om groenafval op een duurzame wijze te verwerken,” zo liet een woordvoerster van de gemeente Alblasserdam toen weten.

Groot of klein, een kerstboom is een kerstboom…