Advertorial
ALBLASSERDAM – Het nieuwe restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam wordt donderdag 11 januari 2018 officieel geopend. Restaurant Le Barrage is gevestigd in het oude Rabobankpand dat sinds 2015 leegstond en is de nieuwste aanwinst binnen de Willaerts Group van horecaondernemer Bjorn van Dijl.

Eigen karakter
Met ruim 15 jaar ervaring en met over de 300 werknemers binnen de Willaerts Group, heeft Van Dijl succesvol diverse horecagelegenheden met verschillende concepten geopend. De Horecazaken van Van Dijl hebben allen een eigen karakter, maar er zijn ook overeenkomsten; zoals goed opgeleid personeel, een goede kaart en dito service.

Opening
Na een softe opening waarbij, vanaf 18 december 2017, gasten met reservering alvast een sneak preview kregen van de sfeer, de gerechten en de transformatie van het pand, wordt het restaurant 11 januari officieel geopend met genodigden. Vanaf 12 januari is het restaurant geopend voor lunch, borrel en diner.

Wijnkluis
Le Barrage, wat ‘de dam’ betekent in het Frans, heeft een uitgebreide dinerkaart met gerechten uit de Franse keuken met moderne invloeden van wereldkeukens. De voormalige kluis van de Rabobank is omgevormd naar een wijnkluis met constante temperatuurregulering waaruit de grootste wijnselectie uit de Alblasserwaard wordt geserveerd.

180 zitplaatsen
Het restaurant heeft een capaciteit van 180 zitplaatsen, verdeeld over de verschillende verdiepingen en zal in het voorjaar daarnaast een ruim terras aan de waterkant krijgen.

Trots
Ondernemer Van Dijl vertelt: “Velen kennen enkel de voorkant van dit prachtige pand op de Dam. Ik zag het vanaf het water en wist direct dat deze locatie in combinatie met het unieke pand zich uitstekend leent voor een restaurant. Ik ben ontzettend trots dat Le Barrage op 11 januari officieel geopend zal worden na de lange periode van verbouwen.”

Bjorn van Dijl
Van Dijl, geboren in Papendrecht en opgegroeid in een ondernemersgezin, is eigenaar van de snel groeiende Willaerts Group. De Willaerts Group bestaat uit  7 horecaondernemingen in de regio Zuid-Holland: Le Barrage (Alblasserdam), Grand Café Willaerts (Papendrecht), Italiaans restaurant il Mercato (Papendrecht), Italiaans restaurant Strada del Vino (Dordrecht), BistroTwee33 (Dordrecht), Admiraliteit (Rotterdam) & Crazy Pianos (Scheveningen).