ALBLASSERDAM – De Stichting Reanimatie Alblasserwaard, verzorgt in Alblasserdam op 30 januari en  8 maart 2018 weer een hartreanimatiecursus voor beginners. In deze cursus wordt eerst de theorie behandeld, daarna wordt er geoefend met een AED op een pop. De kosten bedragen 25 Euro (inclusief cursusmateriaal).

“Kunnen reanimeren is belangrijk. Stelt u zich eens voor: U loopt op straat of bent thuis. Opeens krijgt iemand in de buurt van u een familielid, vriend of bekende, een hartstilstand. Dat kan zo maar gebeuren. Want elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. En de meeste mensen overkomt het thuis,” vertelt Leen Punt van de Stichting Reanimatie Alblasserwaard.

Punt vervolgt: “Als u binnen 6 minuten  112 belt, reanimeert en de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruikt, geeft u het slachtoffer de grootste overlevingskans. Deze kan oplopen tot 50 à 70 procent. Dat is behoorlijk. Want als u niks doet, is de kans op overleving nihil.”

Aanmelden voor de cursus kan via de website www.reanimatie-alblasserwaard.nl. Op deze site zijn ook de gegevens over cursussen in Sliedrecht en Gorinchem te vinden.