ALBLASSERDAM – De Roverscouts van de Alblassserdamse scouting hebben zaterdag 6 januari 2018 een ‘Teken van moed’ ontvangen uit handen van Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland. De Roverscouts het ‘Teken van moed’ voor hun adequate hulp direct na het ongeluk in België en ook de periode daarna. Bij het auto-ongeval op 7 augustus 2017 kwamen de scoutingleden Martijn Scheepers (28) uit Alblasserdam en Kimberley Capelle (21) uit Nieuw-Lekkerland om het leven.

Erkenning
De tekst op de erkenning luidt: “Als gebaar van dank voor het moedig optreden op 7 augustus 2017 waarbij de roverscouts direct na het ongeluk adequate hulp hebben geboden en hebben geprobeerd om het leven van de slachtoffers te redden. Persoonlijke gevoelens hebben ze hierbij aan de kant gezet om zaken die er gedaan moesten worden, zo goed mogelijk te laten verlopen. De roverscouts hebben het in de periode erna aangedurfd om hun gevoelens van angst, schuld en verdriet met elkaar aan te pakken en te delen met nabestaanden, familie en medescouts.”

Ontvangst
Mark Hovingh mocht, als coach van de Roverscouts, het bijbehorende beeldje in ontvangst nemen.

Foto’s: Scouting Alblasserdam.

 

Waarderingsteken
Verder werden er twee zilveren waarderingstekens uitgereikt aan Jeroen van Pelt en Mark Hage. Beiden kregen hun zilveren waarderingsteken voor hun jarenlange inzet bij de groep en in andere lagen van de organisatie van Scouting Nederland.