ALBLASSERDAM –  Op zaterdag 6 januari 2018 organiseert Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam,  het traditionele Alblasserdamse nieuwjaarsconcert. Vanaf 15.15 uur is iedereen van harte uitgenodigd om elkaar, onder het genot van een door de vereniging aangeboden drankje, in een ongedwongen en gezellige sfeer te ontmoeten.

Vanaf 15.30uur vullen de klanken van het fanfare orkest van Soli Deo Gloria o.l.v. dirigent Jurgen Nab de grote zaal van Landvast. Er wordt een programma gebracht zoals men dat ook wel kent van het  nieuwjaarsconcert  van de Wiener Philharmoniker op nieuwjaarsdag.

Programma
Op het programma staan titels als: An der schönen blauen Donau en de Kaiser Walzer van componist Johann Strauss. Het orkest blijft in Weense sferen met muziek uit de musical “Elizabeth”. Samen met de leerlingen van opleidingsorkest Solide wordt de Suite Symetrique uitgevoerd. Het orkest besluit het concert met de polka Prager Gassen van Jaroslav Zeman.

Het concert duurt een klein uurtje en is daarmee ook uitermate geschikt om kinderen kennis te laten maken met deze muziek.