ALBLASSERDAM – De illegale Albanezen die op 27 december 2017 door de politie zijn aangehouden op industrieterrein Nieuwland Parc in Alblasserdam worden niet vervolgd voor vernieling. Geen van de elf aangehouden mannen geeft toe het dekzeil van de trailer te hebben opengesneden. Het openbaar ministerie heeft daardoor onvoldoende bewijs om tot vervolging over te gaan. Het elftal is inmiddels heengezonden en vervolgens overgedragen aan de vreemdelingendienst die de zaak verder afhandelt.

De politie hield de elf illegale jongemannen op 27 december aan. De Albanezen kwamen in de ochtend uit een vrachtwagen gekropen, nadat zij een zeil kapot hadden gesneden. Dit werd gezien door iemand, die direct 112 belde. De verstekelingen gingen op de vlucht, maar konden uiteindelijk allemaal worden aangehouden.

De mannen werden gefouilleerd en kregen daarna tiewraps om de handen. Vervolgens werd het elftal in een ‘geleende’ Arriva-bus gezet en naar het politiebureau in Dordrecht gebracht.